MENU
Investering

Groen, de investering van de toekomst

In een economisch fluctuerende markt is besparen het nieuwe verdienen. Niet vastgoed, maar het groen óp het vastgoed moet de boventoon gaan voeren. Analyses van wetenschappers van de Harvard University geven weer dat groene gebouwen nu al ten minste 4,82 miljard euro opleverden aan gezondheids- en klimaatvoordelen. De 6 miljard aan energiebesparing komen daar nog bovenop.

LEED-gebouwen

Het onderzoek werd onder de geregistreerde LEED-gebouwen (Leadership in Energy and Environmental Design) uitgerold. Deze LEED-gebouwen representeren ongeveer een derde van alle vergroende gebouwen. Via dit wereldwijd gebruikte ratingsysteem, wordt de duurzaamheid van groene gebouwen gemeten en gecertificeerd.

Investering

De VS geeft het voorbeeld

Om een beeld te geven van de winstmogelijkheden, gaven de onderzoekers een voorbeeld uit de VS. Het toegevoegde groen voorkwam in de VS 172-405 vroegtijdige sterfgevallen, 54.000 gevallen van ademhalingsproblemen, 21.000 dagen ziekteverlof en 16.000 dagen schooluitval. Zo is groen niet alleen een bevordering van het welzijn van mensen, maar heeft dit ook een aanzienlijke economische doorslag.

Meer informatie over investeren in groen? Lees ons artikel ‘investeren in groen loont‘.

Een greep uit onze projecten in de VS

Gebruikte bron: Ik ga bouwen.

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.