MENU
Mobilane |  Kant & Klaar Groensystemen

Universiteit Wageningen onderzoekt LivePicture

Het effect van planten op de leefomgeving blijft een populair onderwerp voor onderzoek. Met steeds een andere insteek worden alle kanten van groen belicht, zo ook onderzoeker Tia Hermans van de Universiteit Wageningen: ‘Wij zijn hier aan het pionieren met planten‘. Het onderzoek richt zich op de luchtzuivering, extra luchtvochtigheid en het al dan niet zorgen voor een goed gevoel bij de gebruikers. De bewoners van ‘De Posten‘ in Enschede zijn nu al blij met de opgehangen LivePictures: ‘Zo mooi die plantjes‘.

Universiteit Wageningen
Foto @ Reinier van Willigen

Het onderzoek

In de cassettes van de levende schilderijen zijn sensoren geplaatst. Deze sensoren meten de luchtkwaliteit, temperatuur en de luchtvochtigheid. Dezelfde sensoren zijn opgehangen in een ruimte zonder de LivePictures. Zo worden beide situaties met elkaar vergeleken. Onderzoeker Hermans: “De planten hebben relatief weinig onderhoud nodig. Dat was een van de criteria waarop is geselecteerd. We hebben uiteindelijk uit 85 planten een keuze gemaakt. Ze moeten tegen een stootje kunnen, maar vooral niet giftig zijn of allergieën veroorzaken. Ook moeten de planten de lucht kunnen zuiveren.” Niet alleen de bewoners en onderzoekster Hermans zijn erg tevreden over dit onderzoek, ook directeur Rick Hogenboom is tevreden: “Voor bewoners die veel binnen zitten, betekent dit heel veel. We brengen de natuur naar binnen en vergroenen daarmee de omgeving. Het sluit helemaal aan op onze visie dat de bewoners midden in de samenleving thuis horen.”

LivePicture

LivePicture is een stijlvolle en ruimtebesparende oplossing om planten in ieder interieur op te nemen. Ruimtes waar bijvoorbeeld geen plek is voor plantenbakken, lenen zich uitstekend voor het ophangen van een LivePicture. Bovendien heeft LivePicture een minimale onderhoudsbehoefte. De hardware is getest bij een temperatuur tussen 0 – 40˚C. LivePicture is leverbaar in de kleuren wit, zilvergrijs en antraciet. Beplanting in het schilderij is geheel naar wens samen te stellen. Wilt u een logo op de LivePicture? Ook dat is mogelijk. Neem hier contact op om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier voor de dichtstbijzijnde Mobilane dealer bij u in de buurt.

Bron: Turbantia 

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.