MENU

Unieke samenwerking Gemeente Veghel, Philips en Mobilane

n opdracht van gemeente Veghel en haar centrummanagement heeft Mobilane samen met dealer Dolmans Landscaping uit Haaren twee gevels met een oppervlakte van 77 m2 begroend met het innovatieve LivePanel-systeem. Er is gekozen voor een plantencombinatie met onder andere Geranium, Lonicera en vier soorten Heuchera. In het verticale groen zijn 60 lampen verwerkt zodat de groenwanden deel uitmaken van het totale licht- en geluidsplan.

Beleving

Met als doel een bezoek aan het centrum van Veghel tot een belevenis met meerwaarde te maken, is een combinatie gemaakt met een innovatief verlichtingsplan van Philips, geluid en verticale beplanting op twee zijmuren van bestaande panden in het stadshart. Veghel wil zich daarmee onderscheiden van andere stadscentra. “Met de unieke combinatie van regelbaar led-licht, geluid en groen kunnen wij inspelen op de wisselende seizoenen en specifieke evenementen in Veghel. Uit onderzoek blijkt dat mensen met een heel ander gevoel rondlopen bij bepaalde combinaties van licht en geluid in de openbare ruimte,” aldus Mark van Doorn van Philips.

LivePanel

De plantenwand LivePanel is niet grondgebonden en bestaat uit een modulair systeem op basis van verwisselbare plantcassettes (40 x 40 cm). Elke rij met cassettes wordt in een aluminium gootprofiel van ongeveer 7 cm hoog geplaatst. Het gootprofiel dient tevens als waterbuffer. De planten in de cassettes worden automatisch van water voorzien door een innovatief capillair watergeefsysteem. Het watergeefsysteem wordt aangestuurd door sensoren in de wand en is volledig vorstbestendig. Het LivePanel-systeem is onderhoudsarm, lekvrij en ongevoelig voor storingen. Bij ontmanteling is de plantenwand volledig recyclebaar.

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.