MENU
ALS Lenteloop

Medewerkers Darthuizer groep strijden tegen ALS

Wat is ALS?

Amyotrofische Laterale Sclerose (ALS), is een dodelijke zenuw-spierziekte waarbij de signalen vanuit de hersenen niet meer aankomen bij de spieren, met als gevolg dat één voor één de spieren uitvallen. Hierdoor kan je steeds minder zelf. Denk hier bijvoorbeeld aan: bewegen, praten, eten en drinken. ALS is een progressieve ziekte. Meestal overlijdt iemand met ALS omdat de ademhalingsspieren er ook mee ophouden. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte, is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet.

 

ALS Lenteloop

De ALS Lenteloop (Zondag 14 mei 2017) is een actie waarbij deelnemers hardlopend of wandelend een zelf gekozen afstand afleggen onder het motto ’samen leven samen lopen’. Het doel is om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijd tegen ALS. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar ALS ondersteund, met als doel de oorzaak van ALS te vinden en daarmee beter op zoek te kunnen naar curatieve methodes om ALS te bestrijden.

Team ALS OFF

Sinds vorig jaar doen een aantal collega’s van Darthuizergroep mee met de loop tegen ALS. Met gebundelde krachten staan zij achter de vader van collega Karin Walbeek en het onderzoek naar ALS. Met het team ALS OFF gaan zij gezamenlijk naar de eindstreep, met als doel ALS een halt toe te roepen.

Hoe jij kan helpen!

Voor het onderzoek naar ALS is veel geld nodig, wat er op dit moment nog onvoldoende is. Hulp hierbij kan jij bieden door dit project te sponsoren! Voor meer informatie ga je hier naar de website of doneer gelijk! Jouw hulp is onmisbaar!

 

ALS Lenteloop

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.