MENU
WallPlanter_Lister Hospital_Stevenage

Een WallPlanter voor Lister Ziekenhuis in Stevenage

Een imposante groene gevel is aan de parkeergarage van Lister Ziekenhuis in Stevenage geïnstalleerd.

De parkeergarage heeft meer dan 600 parkeerplaatsen verdeeld over meerdere verdiepingen. In de garage zijn tevens oplaadpunten voor electrische auto’s te vinden.

De Mobilane groene gevel is door Hedera Screens uit Derbyshire geïnstalleerd. De watergift voor de gevel wordt geregeld en gecontroleerd door een computer. De hoeveelheid water kan vermeerderd of verminderd worden afhankelijk van de waterbehoefte.

In totaal zijn 36 WallPlanter bakken (3900mm lang en 2900mm hoog) tegen de gevel gemonteerd. De gebruikte plantsoort is Hedera helix Woerner. De hedera hagen zorgen ervoor dat de wand het gehele jaar groen blijft. De installatie van het WallPlanter systeem duurde 1 week. WallPlanter gevelbegroening is ontwikkeld in 2002 en biedt direct een groen resultaat, welke aan zowel nieuwe als bestaande gevels gemonteerd kan worden.

Het basiselement is een aluminium plantenbak waarin volgroeide hagen zijn geplaatst. De bakken worden aan de gevel van een gebouw gemonteerd, zoals parkeergarages, hotels of kantoorgebouwen. Door middel van een irrigatiesysteem worden de hagen voorzien van water en voedingsstoffen.

Mocht u meer informatie over de WallPlanter willen, neem dan contact met ons op.

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.