MENU

Defensief groen in Diergaarde Blijdorp

Aan de buitenzijde naast de hoofdingang van Diergaarde Blijdorp in Rotterdam staat een monumentale muur. Deze was tot voor kort beschermd door beplanting in het aangrenzende plantvak. Aangezien dit vak moest verdwijnen om een grotere fietsenstalling te realiseren, was men bezorgd voor beschadiging van deze muur. Om er zeker van te zijn dat de muur onbeschadigd zou blijven, heeft het management van Blijdorp besloten deze te beschermen met een Pyracanthahaag (Vuurdoorn). Echter, voordat deze planten een beschermende functie hebben, moeten ze jaren groeien. Mobilane bracht hiervoor een uitkomst door hun Kant-en-Klare Pyracanthahagen, die Hoveniersbedrijf Van Triest vervolgens heeft geplaatst. Dit zijn betonijzer-elementen van 120x180cm die al tot circa 155cm begroeid zijn met Pyracantha.

De hoogte in

De 31 stuks Kant & Klaar Hagen zijn geplaatst tussen gepoedercoate ijzeren palen met bijbehorende beugels. Om naar een gewenste hoogte van 245 cm te kunnen groeien, zijn er door onze hoveniers extra RVS leidraden boven de schermen gemonteerd. Om te voorkomen dat de buizen scheef gaan staan tijdens het spannen van de RVS kabels, is er op de palen een bovenbuis aangebracht ter versteviging.

Het is een solide en ondoordringbare haag geworden die naast de beschermende functie ook nog eens een flinke natuur- en sierwaarde heeft door de bloemen in het voorjaar en de oranje bessen in het najaar. Daar zijn ook de dieren buiten de dierentuin blij mee!

#trotsopjouwproject

 

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.