MENU
header-livepanel-bodyshop-uk_2016

‘Continentaal’ groen voor de Bodyshop

The Bodyshop, Engels cosmeticabedrijf van lichaamsverzorgingsproducten, heeft als missie om bij te dragen aan de bescherming van mens, dier en milieu. De Bodyshop is vanaf start in 1976 al bezig met duurzaamheid en actief de nadelige gevolgen voor het milieu te beperken. In de beginjaren vroeg ze haar klanten de lege verpakkingen terug te brengen zodat deze hergebruikt kon worden. Tevens hebben zij zich ferm afgezet tegen de test van cosmetica die werden gedaan op dieren. De kleurrijke, geurende producten zijn gebaseerd op natuurlijke ingrediënten zoals fruit, groente, bloemen en kruiden. Het merk Bodyshop wordt door consumenten dan ook als een ‘groen’ en ‘duurzaam’ merk ervaren.

Groene imago behouden

Onlangs heeft het interieur van hoofdkantoor van de Bodyshop, gevestigd in Croydon, UK, een make-over gekregen. Naast de diverse technologische upgrades die zijn geïntegreerd in het interieur die ingaan op het werken anno 2016, is er aandacht voor groen, natuur en duurzaamheid. Het design van het interieur met als thema “Global Presence” wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke materialen, waarbij er tevens is gekeken naar diversiteit van de afkomst. Het meubilair  van de werkplekken is vervaardigt van houtfineer afkomstig van de vijf wereldcontinenten.

Werkplekken in houtfineer

Een ‘continentale’ LivePanel

Een opvallende element in de ruimte waar klanten worden ontvangen is de levende groene wand, die samen met Body Shop-logo in witte letters, een echte eyecatcher vormt. Deze groene wand vormt zich het middelpunt van de ruimte. Met veel zorg is de beplanting van deze LivePanel uitgekozen, tevens geselecteerd op een diversiteit in afkomst van verschillende continenten, welke gezamenlijk het silhouet van de wereldkaart vormen. Het reliëf ontstaat door een uitbundige variëteit in kleur, bladvorm en patroon. Er zijn planten gebruikt met uitstekend luchtkwaliteit verbeterende eigenschappen, en die zo een extraatje bieden.

Continentaal groen voor de Bodyshop

Het LivePanel systeem kenmerkt zit door zijn geringe watergebruikt en een volledig recyclebaar systeem. De basis van dit groene wandsysteem bestaat uit gootprofielen voorzien van een waterreservoir, welke tegen de wand worden bevestigd. De verwisselbare plantcassettes zijn voorzien van ‘cups’ waarin de beplanting in wordt geplaatst. Deze cassettes worden in het gootprofiel bevestigd zodat de beplanting door middel van capillaire werking worden voorzien van water en voeding.

De beplanting van deze LivePanel uitgelicht

polypodium-aureum-blue-star-groot

Polypodium aureum ‘Blauwe Ster’

Amerika

Deze plant is in Nederland beter bekend als de Zinkvaren of Blauwvaren. Het Latijnse woord Phelbs betekend nerf en aan de vorm van de plant is goed te zien waarom dat zo is. De Phlebodium Areum Bleu Star is de meest populaire variant van deze familie, voornamelijk vanwege zijn diepblauw-groene bladkleur en elegante vingervormige vertakkingen. De Blue star groeit in het wild in de boomtoppen van diverse oerwouden als epifyt. Dit houdt in dat de plant als ‘’parasiet’’ op de moederplant groeit zonder hier voedingsstoffen aan te onttrekken. In de moerassen van Florida komt de Phlebodium vaak hoog in de bomen voor.

syngonium-podophyllum-white_butterfly-groot

Syngonium podophyllum ‘White Butterfly’

Amerika

De Syngonium podophyllum is een kruipend/klimmende moerasplant, welke van nature voorkomt in een breed gebied van Latijns-Amerika, van Mexico tot Bolivia  in verschillende varianten. Van groen met witte bladeren, tot geel met wit en ook wel roze komt voor. Bij de variant White Butterfly zijn de bladeren fris lichtgroen met een donkere buitenrand. Dit geeft een mooi contrast met donkere planten.

chlorophytum_comosum-ocean-groot

Chlorophytum comosum ‘Ocean’

Afrika

Deze plant, in Nederland ook wel bekend als Graslelie en Sprietplant is een snel verspreidende plant. Deze variant welke is gebruikt in het LivePanel heeft felgroen bladeren met een witte buitenrand, ook wel zebragras genoemd, en is inheems in ZuidAfrika. De Clorophytum is door NASA op een lijst met luchtzuiverende planten gezet, dit naar aanleiding van een door hen verrichtte studie naar luchtzuiverende planten die in ruimtestations dienst zouden kunnen doen.

epiprendum-areum-groot

Epiprendum areum

Azië

De Epipremdumis afkomstig van het ras Aureum. De Epipremnum komt van nature voor in het bosgebied in Zuidoost-Azie, hier kunnen de bladeren wel 90cm groot worden. In deze bosgebieden groeit de Epipremnum in de schaduw als een klimplant langs de bomen omhoog. De Scindapsus komt voor in kleuren varierent van groen tot geel en wit. In het Grieks betekend de naam letterlijk EPI (op) Premnum (stam), dit komt vanwege het feit dat deze vooral als klimplant voortkomt in de natuur. De Grieken geloven ook dat het geluk brengt om een Scindapsus of Epipremnum te bezitten, de plant zou zijn eigenaar geluk en geld brengen. De Epipremnum staat in de top-10 van de meest luchtzuiverende planten bekend. De Epipremnum heeft huidmondjes zitten in de bladeren, deze huidmondjes nemen schadelijke gassen op en vervoeren deze door de stengel naar de wortels. Miljarden micro-organismen breken vervolgens deze schadelijke gassen af, welke de plant vervolgens gebruikt als voeding. Bij dit proces komen geen afvalstoffen of schadelijke gassen vrij.

peperomia-caperata-shumi-red-groot

Peperomia caperata ‘Shumi Red’

Zuid- Amerika

De Peperomia Schumi Red is een telg uit de familie van de Peperomiaceae, die op zijn beurt behoort tot de familie van de Piperaceae. Piperaceae planten komen oorspronkelijk zowel uit West-Indië als uit Zuid-Amerika, uit Mexico en Brazilië. Er zijn meer dan zeshonderd Piperaceae soorten bekend.  Peperomia is een kruid of halfheester. Van oorsprong is ze epifytisch, wat wil zeggen dat ze op andere planten groeit, of op omgevallen bomen en rottende stammen. Sommige Peperomiaceae zijn succulent of halfsucculent. Dat betekent dat ze watervoorraden aanleggen om droge perioden te kunnen overleven. Zoals de cactus. Peperomia betekent ‘gelijkend op pepers´. Deze naam is afgeleid van de Griekse woorden `peperi´ en `homoios´, die respectievelijk `peper´ en `gelijkend´ betekenen. De bladeren van de Schumi Red zijn herfstig of chique donkerrood en karakteristiek door de diepgelegen nerven. Ze wordt hooguit veertig centimeter groot.

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.