MENU
Nike

Nike wint Mipim-award

Prijs voor beste industriële en logistiek complex

De Mipim-awards zijn het hoogtepunt van Mipim, de internationale vastgoedbeurs voor professionals in Cannes (Frankrijk). De 28ste editie van de beurs trok niet minder dan 23.000 bezoekers uit negentig landen. Onder hen waren 5.000 internationale investeerders, 500 overheidsvertegenwoordigers en 450 journalisten. De ‘Nike European Logistics Campus’ in Ham, van het Belgische architectenbureau Jaspers-Eyers, won uiteindelijk de prijs voor ‘Beste industriële en logistiek complex.

Bron: De Standaard

LivePanel

Bij de bouw van dit nieuwe complex van Nike, is gebruik gemaakt van 3000 vierkante meter LivePanel. Met 11.000 plantencassettes en een kleine 100.000 aan planten, is dit project met recht imposant te noemen. De planten in de cassettes worden automatisch van water voorzien door een capillair watergeefsysteem dat wordt aangestuurd door sensoren in de wand. Het innovatieve systeem is onderhoudsarm, lekvrij en ongevoelig voor storingen. Bij ontmanteling is de plantenwand volledig recyclebaar.

“Nike eiste een duurzame groene gevel met zo min mogelijk  watergebruik. Na een uitgebreide inventarisatie van beschikbare systemen is er, in overleg met het architectenbureau van Nike,  gekozen voor LivePanel van Mobilane. Het minimale watergebruik, het relatief lage gewicht en de bewezen werking van het groene gevelsysteem in combinatie met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding gaven de doorslag,” 

 

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.