MENU
Mobilane |  Kant & Klaar Groensystemen

Mobilane volop te zien op tv

Rob en Ivo lieten dit weekend in Rob’s Grote Tuinverbouwing zien dat een erfafscheiding helemaal niet saai hoeft te zijn. Met de Vuurdoorn Kant & Klaar Haag (Pyracantha) maak je in no time een groenblijvende haag, die ’s zomers wit bloeit en in het najaar prachtige oranje bessen krijgt!

In Eigen Huis en Tuin legde Lodewijk een moestuin aan in de voortuin van het klushuis. Het moestuingedeelte wordt afgeschermd door groene hagen als een soort tuinkamer. Normaal zou je er járen over doen om een volgroeide haag in de tuin te krijgen. Hier hoeft dat gelukkig niet, want met Mobilane Kant & Klaar Hagen heeft Lodewijk in één klap een heel groen alternatief voor bijvoorbeeld een houten schutting of stenen muurtje. Lodewijk heeft gekozen voor de Hedera Helix Woerner, een klimop. Je herkent deze aan het donkere blad en de lichte nerf. In de haag zit een metalen raster verstopt waar de klimop tegenaan groeit. En dat raster maakt het ook nog eens heel makkelijk om de haag op z’n plek te krijgen! Lodewijk schroeft ‘m vast in de palen en hij staat.

De tuin is al een stuk behagelijker, maar we zijn er nog niet! Niet alleen langs de erfgrens zet Lodewijk hagen. Om echt een soort aparte, beschutte hoek in de grote tuin te maken, komen er ook haaks twee kleinere hagen te staan waar je gewoon overheen kunt kijken, zodat je niet het gevoel hebt dat je opgesloten zit. De kleinere haag is een beukenhaag (Fagus Sylvatica).

Natuurlijk is in de Maakplaats ook nog iedere week de LivePanel groene wand te zien!

 

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.