MENU
Mobilane LivePanel te zien tijdens week van Mijn

Mobilane LivePanel te zien tijdens week van Mijn

Mobilane LivePanel te zien tijdens week van Mijn Huis Mijn Architect in Leuven (BE)

Tijdens het afgelopen weekend zetten enkele architecten hun deuren open tijdens de week van Mijn Huis mijn Architect in het Belgische Leuven.

De Orde van Architecten – Vlaamse Raad nam op zaterdag 26 en zondag 27 september opnieuw het initiatief voor Mijn Huis Mijn Architect. Zoals ieder jaar leverde het openhuizenweekend met 170 woningen ook dit jaar een staalkaart van de moderne architectuur in Vlaanderen. Met 27.000 bezoekers kan het weekend een groot succes worden genoemd.

Mijn Huis Mijn Architect biedt het brede publiek de mogelijkheid kennis te maken met de vakbekwaamheden van architecten. Het vormt daarnaast een uitgelezen moment om de ervaringen van de bewoners te peilen. Architect en bouwheer waren dan ook op iedere locatie aanwezig om alle vraagtekens weg te werken bij het nieuwsgierige (ver)bouwpubliek.

Tijdens het weekend was onder andere ook een woning te bezichtigen met een bijzondere toepassing van de Mobilane LivePanel groene wand. De klant wilde deze woning met zuidelijk georiënteerde tuin, liggend aan de Leuvense Ring, renoveren. De bouwheer wenste een open, energiezuinige woning waar licht overal overvloedig aanwezig zou zijn en de verschillende kamers moesten multi-inzetbaar zijn.

Na overleg en bij aanpassing van het ontwerp werd er uiteindelijk voor een lichtschacht gekozen met een lichtstraat in het dak van de nieuwe achterbouw op de tussenverdieping. In deze lichtstraat werd LivePanel geplaatst, die vanuit verschillende plaatsen in de woning te zien is.

Opdracht : verbouwing Herenwoning KIRA (Leuven)
Bouwheer : Frank De Schepper – Ann Callewaert
Architect : Bernd Jost – Toro architecten

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.