MENU
Mobilane |  Kant & Klaar Groensystemen

Live serie van Mobilane interessant voor scholen

Planten in de klas

Het slechte klimaat op scholen is een zorg die erkend wordt door de overheid. Het grote aantal kinderen in een relatief kleine ruimte leidt tot te hoge concentraties CO2 en ongunstige luchtvochtigheid. De aanwezigheid van planten biedt een oplossing voor deze binnenklimaatproblematiek. Planten zijn in staat CO2 te consumeren en beïnvloeden tevens de luchtvochtigheid. Bron: Intogreen

Live producten

De Live Producten van Mobilane zijn uitermate geschikt om het binnenklimaat van scholen te verbeteren. Mede door haar zuurstofproductie en fijnstofbinding. Ook is de wand temperatuur- en geluidsisolerend. De Live line van Mobilane bestaat uit:

Subsidie voor de vergroening van scholen

De Nederlandse overheid stelt in 2017 subsidie beschikbaar waarmee schoolbesturen extern advies kunnen inhuren voor verduurzaming en vergroening van schoolgebouwen voor het verbeteren van het leer- en werkklimaat. Klik hier voor meer informatie over deze subsidie.

Groene buitenprojecten

Verscheidene scholen investeren ook in een groene buitenomgeving. Zo werd er bij Broederschool Molenberg gezocht naar een groene afscheiding van het speelplein en bij Phoenix School South Bermondsey gezocht naar een uitbreiding van haar groene imago.

Onderzoek effect planten op scholen door Saxion

In Hogeschool Saxion in Enschede vindt een uniek onderzoek plaats. Studenten van de opleiding Business, Building & Technology voeren gedurende 3 jaar metingen uit naar de effecten van een verticale groene plantenwand van 8 m2 in de school. Studenten Bouwkunde en Bouwtechnische bedrijfskunde verrichten verschillende metingen en voeren onderzoeken uit op gebied van geluidsabsorptie, fijnstofopname, ventilatie, luchtvochtigheid en zuurstofproductie. Ook op technisch vlak bekijken de studenten hoe de groene wand verder verbeterd en verduurzaamd kan worden. Daarnaast worden de belevingseffecten van levend groen, zoals comfort en sfeer, op de gebruikers van de ruimte in kaart gebracht.

 

 

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.