MENU
Jansen Hoveniers

Jansen Hoveniers aan het woord

Jansen Hoveniers; een groot familiebedrijf uit Markenbinnen met ruim 80 jaar ervaring in het ontwerpen, aanleggen, renoveren en onderhouden van tuinen in midden Noord-Holland. Met drie jaar dealerschap en daarvoor een lange historie met de Mobilane producten, is Jansen Hoveniers deze maand de Mobilane Dealer aan het Woord.

Jansen HoveniersWaarom zijn jullie dealer van Mobilane?

Ons bedrijf bestaat niet alleen uit hoveniers, maar heeft bijvoorbeeld ook een tak met tuinmaterialen en een eigen Groencentrum. Hier verkopen wij van bestratingsmateriaal, grond en zand , tot (kunst)gras, bomen en planten. De hovenierstak maakt dan ook veel gebruik van de aanwezige producten op het ruime voorraadterrein. We kregen echter steeds meer aanvragen voor de Mobilane Kant en Klaar Hagen, die wij vervolgens bij externen moesten inkopen. Na een lange tijd de inkoop op deze manier vorm te geven, kregen we genoeg potentie voor een positie als Mobilane dealer.

Wat is de grootste uitdaging van een dealer?

De grootste uitdaging van een dealer is de verschuiving van de markt. De consument betaalt tegenwoordig liever van begin tot eind. Zo willen zij het liefst dat het bedrijf waar zij hun inkopen doen, de producten ook plaatsen. Wij kunnen dit, in combinatie met het kant en klare groen van Mobilane, bieden. Daarnaast is het familiebedrijf een jaar geleden begonnen met een online webshop. Inspringen op huidige trends blijft dan ook de grootste uitdaging van een dealer.

De geringe meerprijs kan een uitdaging zijn, maar bij de vergelijking van wat losse planten kosten, in combinatie met het hekwerk, de kokosplano bak en het lange kweekproces, is de keuze voor de hagen vaak snel gemaakt.

Jansen Hoveniers
Eigenaars Frans Jansen jr, Frans Jansen sr, Andre Jansen, Robert-Jan Jansen

Noem een leuke situatie die jij als Mobilane dealer hebt meegemaakt

Een mooie situatie was een groot project in Heerhugowaard. Hier plaatsten wij een zeer grote hoeveelheid Mobilane Kant en Klaar Hagen. Deze bleken namelijk uitermate geschikt voor het zicht op een nieuwbouwproject weg te nemen aldaar. De order bestond uit maar liefst 80x 2.20 meter hagen en 60x 1.80 meter.

Wat voor reacties krijgen jullie terug van klanten?

De klanten zijn veelal verbaasd over de dichtheid van de haag. Zelf de hagen die nog niet helemaal dichtgegroeid zijn, zijn dit binnen de kortste keren alsnog. Ook in onze showtuin lopen de bezoekers al gauw vol belangstelling naar de hagen.

Wat zou je graag nog kwijt willen aan de andere Mobilane dealers?

Ondanks dat het online aanbieden en het werken aan de Google vindbaarheid erg belangrijk is voor de huidige markt, moeten we dit toch als ondersteunend blijven zien. De basis en grootste afzet zal toch blijven komen vanuit de mensen die langskomen op de zaak. Daarom is het belangrijk om te investeren in je uitstraling door bijvoorbeeld het aanleggen van een showtuin waar het product goed te bekijken is, ingeplant tussen overige producten tegels en (kunst)gras.

Mobilane dealer aan het woord

Iedere Mobilane dealer heeft zijn eigen ervaringen. Zowel met klanten, als ook met onze producten. We leren van elkaar door deze ervaringen te delen. Mobilane vertaalt dit in het nieuwe initiatief: ‘Mobilane dealer aan het woord’. Iedere maand stellen we een Mobilane dealer een aantal vragen en zetten we zo zijn persoonlijke ervaringen op papier. Via onze website, sociale media en nieuwsbrief bereikt dit vervolgens de vakgenoten.

Bijdrage dealers

We danken Jansen Hoveniers hartelijk voor hun bijdrage deze maand aan Mobilane dealer aan het woord. Bent u dealer van Mobilane en wilt u graag in aanmerking komen voor deze rubriek? Breng dit dan onder de aandacht bij uw Mobilane accountmanager, Pieter van der Meij (nationaal), of Cees Podt (internationaal) of stuur rechtstreeks een e-mail naar Marketing@mobilane.nl.

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.