MENU

Mobilane en BSI Bomenservice realiseren grootste groene gevel in Europa

Leersum, 3 juni 2016  Aan de gevel van het onlangs geopende nieuwe Europese distributiecentrum van ’s werelds grootste sportschoenenfabrikant in de Belgische gemeente Laakdal groeit de grootste groene gevel van Europa. De groene wand heeft een oppervlakte van meer dan 2.000 m2 met een kleine 100.000 planten. Het toegepaste gevelsysteem, LivePanel, bevat een zorgvuldig geselecteerd plantenassortiment met onder meer Alchemilla, Bergenia, Campanula, Geranium en Nepeta. Het innovatieve nieuwe gebouw van het sportmerk werkt met geheel hernieuwbare energie afkomstig van onder andere zonnepanelen, windturbines en geothermie.

Waterbesparend

Voor installatie en onderhoud is BSI Bomenservice uit Baarn verantwoordelijk. De reusachtige plantenwand voorziet in een geïntegreerd irrigatiesysteem dat permanent zorgt voor voldoende vocht en plantenvoeding. “Nike eiste een duurzame groene gevel met zo min mogelijk  watergebruik. Na een uitgebreide inventarisatie van beschikbare systemen is er, in overleg met het architectenbureau van Nike,  gekozen voor LivePanel van Mobilane. Het minimale watergebruik, het relatief lage gewicht en de bewezen werking van het groene gevelsysteem in combinatie met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding gaven de doorslag,” aldus BSI Bomenservice en Mobilane.

Innovatief

De plantenwand is opgebouwd uit het modulaire LivePanel-systeem van Mobilane, leverancier van innovatieve groensystemen. De groene wand is niet grondgebonden en bevat in totaal 11.000 verwisselbare plantcassettes. Elke rij met cassettes wordt in een aluminium gootprofiel geplaatst dat tevens dient als waterbuffer. De planten in de cassettes worden automatisch van water voorzien door een capillair watergeefsysteem dat wordt aangestuurd door sensoren in de wand. Het innovatieve systeem is onderhoudsarm, lekvrij en ongevoelig voor storingen. Bij ontmanteling is de plantenwand volledig recyclebaar.

 

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.