MENU
Air Bee

Air Bee ’n Bee bij 6 Mobilane Kant & Klaar Hagen cadeau!

Bescherm nuttige insectensoorten in de tuin, nodig ze uit in de Mobilane Air Bee ’n Bee!

Ontvang een leuk insectenhotel cadeau bij een afname vanaf 6 Mobilane Kant & Klaar Hagen! Insecten zoals solitaire bijen, gaasvliegen, lieveheersbeestjes en oorwormen krijgen de kans zich te nestelen en te overwinteren in de kamers van dit insectenhotel. Een leuke én decoratieve manier om deze nuttige natuurlijke ongediertebestrijders te helpen en te beschermen. De Air Bee ’n Bee actie loopt tot 1 juli 2017, vlieg dus snel naar de dichtstbijzijnde dealer!

Air Bee 'n Bee

Ziet u ze vliegen?

Solitaire Bij

Deze bijen steken niet en zijn toppers in het bestuiven van planten. Zij leggen hun eitjes in holle stokjes en kleine buisjes. Het ‘zolderkamertje’ van het insectenhotel is een ideaal plekje voor bijvoorbeeld de maskerbij.

LieveheersbeestjeAir Bee 'n Bee

Dit kleine rode beestje neemt zijn taak als ruimer van ongedierte zeer serieus. Ze voeden zich met tal van schadelijke bladluizen en roetdauw, een schimmel ten gevolge van de aanwezigheid van bladluizen. In de ruimte met houtkrullen zullen lieveheersbeestjes hun stekje in het hotel vinden.

Groene Gaasvlieg

Een gaasvlieg eet gedurende haar korte leven ongeveer 1000 bladluizen, dat is een hele maaltijd. Een gaasvlieg boekt alleen de overnachting, van een maaltijd genieten ze in jouw tuin.

Oorwormen

Oorwormen zijn alleseters en de nachtportiers van het insectenhotel. Zij houden zich schuil in de kamer met dennenappels. ‘s Nachts gaan zij op jacht om zich te voeden met dode en levende insecten zoals bladluizen, bladvlooien, maden, kleinere rupsjes en soms zelfs grotere insecten zoals bromvliegen.

Onze tips voor een volgeboekt hotel

  • Geef de Air Bee ‘n Bee een plekje door deze met de bijgeleverde haak aan het raster van een haag te bevestigen.
  • Selecteer bij voorkeur een zonnige, warme plaats. De haag biedt een natuurlijke bescherming tegen wind en regen.
  • Hang het insectenhotel op een hoogte van ca. 1,5 meter in zuidwestelijke tot zuidoostelijke richting.
  • Voldoende kruiden, bloemen, struiken en bomen met veel stuifmeel in de buurt zorgen voor nog meer gezoem in jouw tuin, dit is een noodzakelijke voedselbron voor de insecten.

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.