MENU
50 jaar in dienst: eigen weg voor Thijs Meijers

50 jaar in dienst: eigen weg voor Thijs Meijers

Leersum heeft er een nieuwe straatnaam bij: de Thijs Meijersweg. Na 50 jaar trouwe dienst bij ons zusterbedrijf Boomkwekerij Darthuizer in Leersum, is de gouden jubilaris vrijdag verrast met een eigen straat. Directeur Guido Ilsink overhandigt de Ameronger Thijs Meijers het straatnaambord dat direct langs de weg bij het bedrijf werd gemonteerd. Een 50-jarig bedrijfsjubileum is in Nederland zeer uitzonderlijk. In 1965 trad Thijs in dienst bij Darthuizer als leerling boomkweker maar het grootste deel van zijn dienstverband is de jubilaris chauffeur geweest.

Drie generaties

Op 9 augustus 1965 treed de 15-jarige Thijs in dienst bij de Darthuizer Boomkwekerij en Zaadhandel als leerling boomkweker. In de loop der jaren heeft hij verschillende functies binnen het bedrijf behartigd. Het grootste deel van zijn dienstverband is Thijs vrachtwagenchauffeur geweest. Thijs: “In onze tijd hadden we nog geen elektrische pompwagens en hefttrucks. Laden ging nog gewoon met de hand. Soms waren we wel vier uur bezig om een trailer uit te laden. Het leuke is ook dat ik drie generaties Ilsink als directeur heb meegemaakt. In 1965 ben ik aangenomen door Louis Ilsink, de grondlegger van het bedrijf. Daarna werd het stokje overgenomen door de huidige directeur Guido Ilsink en diens zoon Alexander is nu verkoopdirecteur Europa van Mobilane, een dochteronderneming van Darthuizer.”

Altijd aan het werk

Twee jaar geleden komt er bijna een vroegtijdig einde aan het werken bij Darthuizer als hij getroffen wordt door een ernstige darminfectie. Gelukkig is hij er weer bovenop gekomen en is zo snel mogelijk weer aan het werk gegaan. Stilzitten is namelijk niet aan Thijs besteedt. Hij wil altijd iets omhanden hebben. De afgelopen tijd doet Thijs het iets rustiger aan en heeft hij de vrachtwagen ingeruild voor de kruiwagen en is hij inzetbaar voor allerhande werkzaamheden binnen het bedrijf. Aan het eind van dit jaar gaat Thijs met pensioen.

Mobilane B.V.

  • Broekweg 3, 3956 NELeersum
  • Postbus 2, 3956 ZR Leersum
  • +31(0)343 42 08 65
  • info@mobilane.nl

Blijf op de hoogte

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.